CO Gaz Dedektörü (Otoparklar)

Açıklama

otoparklara özel adresli Karbonmonoksit ve Nitrojen dioksit gaz dedektörleri CO ve NO2, en küçük kapalı garajdan devasa otoparklara kadar bütün ihtiyaçlara çözüm üretmek için geliştirilmiştir.

Araçlar özellikle ilk çalışma anında ve dur kalklar sırasında zararlı CO ve NO2 emisyonlarını açığa çıkartırlar. Bu gazlar otoparklarda ve kapalı alanlarda birikme eğilimi gösterirler. CO ve NO2 gazlarının bu alanlarda sürekli olarak izlenerek ortamın kontrol altında tutulması gereklidir.

Ortamda yeterli havalandırma sağlanmazsa CO ve NO2 gazları yüksek konsantrasyonlarda bulantı ve kusma ile başlayıp beyim ölümlerine kadar varabilen bir takım hasarlara neden olabilirler. 

Karbon monoksit gazının algılanması için geliştirilen COkarbonmonoksit ve Nitrojen dioksit gazının algılanması için geliştirilen NO2 sahip oldukları yüksek kaliteli elektrokimyasal sensörler sayesinde kullanıcılara gaz konsantrasyonunu sürekli doğru ölçmeyi garanti eder.

CO ve NO2 detektörleri RS 485 (Modbus) iletişim protokolüne sahiptir. Bu sayede montaj sırasında kablo ve işçilik maliyetlerinde büyük avantajlar sağlarlar.

PPS serisi gaz detektörleri otoparklar için özel geliştirmiş olduğu  gaz kontrol paneline bağlanabilir. Esnek yapıya sahip olan serisi gaz kontrol panellerinin kapasiteleri kurulum yapıldıktan sonra bile rahatlıkla arttırılabilir.

gaz kontrol panellerinin her Zone kartına 32 adet detektör bağlanabilir. Tek hat üzerine CO, NO2 veya LPG gaz detektörleri yerleştirilebilir.

kontrol panelleri detektörleri otomatik olarak tanıyacakları için detektör tipi için özel bir ayar yapmaya gerek olmayacaktır. Detektörler üzerinde bulunan dip switchler ile adresleme işlemi saniyeler içinde tamamlanarak adresli sistemin bütün avantajları kullanılabilir.

hat üzerinden bulunan detektörlerin anlık en yüksek değeri ve bütün hattın ortalama gaz konsantrasyon seviyesi izlenebilir. Her hat içinde 3 adet NO/NC kuru kontak röle çıkışı bulunmakta olup 2 farklı seviye alarm programlanarak izlenebilir. Ayrıca röle çıkışlarından biri Fault/Hata rölesi olarak kullanıcı tarafından programlanabilir.

gaz kontrol panelinin her kanalı 2x8 LCD gösterge üzerinden izlenebilir. LCD ekran sayesinde 32 detektör arasında gezinerek konsantrasyonlar ayrı ayrı izlenebilir.

bütün programlama 4 adet buton ile kolaylıkla yapılabilir. Kontrol paneli üzerinde bulunan 5 adet LED sayesinde yürütülen operasyonlar takip edilebilir.

Özellikler

  • 4 Zone
  • Adresli 32 CO veya NO2 dedektörü bağlanabilir
  • Her Zone için programlanabilir 2 Alarm 1 Fault röle çıkışı
  • Her Zone için 2X8 LCD ekran; dedektör konsantrasyonları izlenebilir
  • 4 Buton ile kolay programlama

Uygulama

  • Otoparklar

Teknik Özellikler

Algılanan Gazlar...

  • CO - Karbon monoksit
  • NO2 - Nitrojen dioksit
  • LPG