Haberler

Ulusal Deniz Emniyet Merkezi Projesi

Ulusal Deniz Emniyet Merkezi Projesi

Türkiye'de ilk kez Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesine kurulacak, Ulusal Deniz Emniyeti ve Acil Müdahale Merkezi'nin yapım için Tekirdağ Valiliği ile Denizcilik Müsteşarlığı arasında protokol imzalandığı bildirildi.

Ulusal Deniz Emniyeti Merkezi projesi

Türkiye'de ilk kez Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesine kurulacak, Ulusal Deniz Emniyeti ve Acil Müdahale Merkezi'nin yapım için Tekirdağ Valiliği ile Denizcilik Müsteşarlığı arasında protokol imzalandığı bildirildi. 

Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, yaptığıaçıklamada, İstanbul Boğazı'ndan yılda ortalama 55 bindeniz aracının geçiş yaptığını, bunlardan yaklaşık 10 binin petrol tankeriolduğunu belirtti. Bu durumun da boğazların ciddi risk altında olduğunu gösterdiğini ifade eden Masatlı, riski azaltmak adına olabilecek muhtemel deniz kazalarına ve çevre kirliliğine müdahale edecek bir merkez kurmaya karar verdiklerini söyledi. Çataltepe ve Radar mevkisinde deniz kenarında 14 yıldır atıl halde bekleyen büyük bir arazinin olduğunu ve bu arazinin İstanbul'a 1 saat 15 dakika uzaklıkta bulunduğunu anlatan Masatlı, "Araziye hem karayoluyla hem de denizden ulaşım kolay. Çorlu ve Çerkezköy gibi sanayi merkezlerine çok yakın. Biz de bu özellikleri ve denizcilik sanayisinin gelişimi ile bölgenin afet durumunu da dikkate alarak, Ulusal DenizEmniyeti ve Acil Müdahale Merkezi'ni kurma çalışmalarına başladık" dedi. 

Ulusal Deniz Emniyeti ve Acil Müdahale Merkezi yapımı için Tekirdağ Valiliği ile Denizcilik Müsteşarlığı arasında protokol imzalandığını ifade eden Masatlı, protokolün yürürlüğe girmesi ile plan çalışmalarının başladığını vurguladı. 

Çalışmalar kapsamında belirlenen yerdeki 111 bin 775 metrekare alanın Denizcilik Müsteşarlığına tahsis edildiğini anlatan Masatlı, şöyle devam etti: 

"Yer tahsisinin ardından imar uygulaması, jeolojik ve jeoteknik etüt ile arazi haritası teslim alındı. Şu anda merkezin proje hazırlama aşamasına geçildi. Proje, 9 Aralık'ta teslim alınacak ve yapım ihalesine çıkılacak. Ulusal Deniz Emniyeti ve Acil Müdahale Merkezi, 2 yıllık protokol süresi içinde tamamlanarak hizmete girecek." 

 

UDEM,+denizi+felaketlerden+koruyacak+